Home Aankoopgidsen Aankoopcriteria: Gebruik deze factoren om Sony systeemcamera’s te vergelijken en te beoordelen

Aankoopcriteria: Gebruik deze factoren om Sony systeemcamera’s te vergelijken en te beoordelen

1317
0

Camera’s van Sony zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan uitvoeringen. U kunt de afzonderlijke productvarianten van elkaar onderscheiden aan de hand van de volgende criteria:

  • Behuizing & uitrusting
  • Autofocus Blootstelling
  • Verrichting
  • Beeldkwaliteit

In de volgende paragrafen zullen we uitleggen wat belangrijk is met de individuele criteria.

Benieuwd naar onze aankoopgids voor het kopen van een Sony Camera klik hier.

Behuizing & uitrusting

De behuizing kan variëren in grootte, afhankelijk van de versie van de systeemcamera. De professionele systeemcamera’s van de fabrikant Sony hebben een maximale grootte van 160x115x80mm (HxBxD). De meeste systeemcamera’s hebben ook een lager eigen gewicht in vergelijking met andere modellen.

Onder de naam Sony heeft Sony een professioneel model van het hogere prijssegment met een gewicht van ca. 850g, het zwaarste cameramodel in de categorie systeemcamera van de Japanse fabrikant.

De behuizing van de Sony systeemcamera’s is gemaakt van hoogwaardig hard plastic of magnesium met een aluminiumlegering chassis. Afhankelijk van de uitvoering (beginner, gevorderd of professioneel) en het exacte model of de serie, kan de samenstelling van de behuizing variëren.

De behuizingen van Sony systeemcamera’s zijn ontworpen om licht en compact te zijn, maar ook sterk en veilig. Een lichte kras of een lichte kneuzing kan de behuizingen gemakkelijk opbergen.

Eigenschappen

Wanneer u een Sony systeemcamera koopt, krijgt u basisuitrusting voor uw camera. Sony levert elke systeemcamera met een standaard 28-70mm brede lens. Deze lenzen zijn ideaal voor beginners.

Gevorderde of professionele fotografen zullen andere lenzen moeten kopen. De basisuitrusting omvat ook een oplaadkabel en een adapter voor het opladen van de batterij.

Autofocus Blootstelling

Moderne camera’s hebben tegenwoordig een autofocus. Met de autofocus kunt u als fotograaf bewegende objecten zoals mensen of dieren, maar ook voertuigen vastleggen, met de focus van de camera en deze op de voorgrond plaatsen tijdens het fotograferen. De autofocus volgt een bewegend object, zodat je niet elke keer opnieuw hoeft scherp te stellen.

In de fotografie speelt de belichting ook een belangrijke rol bij het maken van de perfecte foto. Omdat systeemcamera’s, in tegenstelling tot spiegelreflexcamera’s, geen ingebouwde spiegel hebben, wordt het beeldsensorsignaal gebruikt voor scherpstelling en belichting.

Enkele jaren geleden ontwikkelde Sony met de introductie van de Sony α7R II ’s werelds eerste full-format sensor voor achtergrondbelichting en bracht deze op de markt. Deze full-frame sensor is een van de meest geavanceerde beeldsensoren van Sony.

Werking

Onder voorwaarde dat we hier de algemene behandeling van de systeemcamera’s in het dagelijks gebruik en/of bij regelmatig gebruik begrijpen. De Sony systeemcamera’s zijn op een gebruiksvriendelijke manier vervaardigd zodat er geen grote problemen zijn tijdens het gebruik. Als je de instellingen van je systeemcamera nader hebt bestudeerd, zul je snel een bepaalde routine ontwikkelen.

We kunnen u hier geen consistente gebruikershandleiding schrijven, omdat de systemen van camera tot camera verschillen. De professionele versies zijn complexer dan de modellen, die meer bedoeld zijn voor beginners.

In het algemeen heeft het hoofdmenu van Sony systeemcamera’s een vergelijkbare structuur: Het moduswiel brengt u naar het hoofdmenu, dat in maximaal zes menublokken is onderverdeeld. Elk van de menublokken bestaat uit een verschillend aantal submenus.

Sommige centra voor volwasseneneducatie, maar ook fotografen, bieden workshops aan voor specifieke camera’s waarin een expert je de belangrijkste functies van je camera uitlegt.

Beeldkwaliteit

De Sony systeemcamera’s worden gekenmerkt door een bijzonder hoge beeldkwaliteit. Of u nu een geavanceerde fotograaf, een professional of een complete beginner in de wereld van de fotografie bent, Sony System Cameras zijn de perfecte keuze:

Als u een Sony systeemcamera kiest, krijgt u altijd beelden van hoge kwaliteit, ongeacht het model dat u kiest.

De kwaliteit van het beeld hangt niet alleen af van het type camera, maar ook van de lens. De prijzen kunnen sterk variëren. Hoge kwaliteit lenzen kosten meer, omdat kwaliteit zijn prijs heeft.

Als je begint met de standaardlens die Sony standaard meegeleverd wordt, heb je een eerste lens van hoge kwaliteit die een goede beeldkwaliteit belooft.

Wij kregen een belangrijke tip van een fotograaf:

Ik zou niet aanraden om een lens te kopen met een zeer groot brandpuntsbereik. Vaak worden 18-200 mm lenzen aangeboden bij de camera. Voor lensfabrikanten is het nauwelijks mogelijk om zo’n groot zoombereik aan te bieden en scherpe beelden te leveren. Met een zoomlens is de uiteindelijke brandpuntsafstand niet veel meer dan drie keer de oorspronkelijke brandpuntsafstand. Bijvoorbeeld: 55 / 18 = 3,05. Hier kun je aannemen dat de scherpte goed is. 200 / 18 = 11,11. Deze lens zal waarschijnlijk niet erg scherp zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here