Home Beginner Fotograferen: van visualisatie naar realisatie

Fotograferen: van visualisatie naar realisatie

2139
0

Bij het fotograferen presenteert de natuur zich op vele wonderbaarlijke manieren die voor heel wat ongelooflijke fotomomenten kunnen zorgen. Of het nu in de natuur is of ergens anders, als fotograaf is het beter om de tijd te nemen om een foto te maken en vooraf een idee voor een opname te ontwikkelen. Bij het fotograferen moet je niet alle elementen gepland en georganiseerd hebben helpen om een ​​foto te maken, maar je moet wel voorbereid zijn. Maar wat kun je als fotograaf doen om je voor te bereiden?

Visualisatie

De eerste en misschien wel belangrijkste stap is visualisatie. Visualisatietechnieken helpen je een idee te krijgen van hoe de foto er uiteindelijk uit zal zien. Van daaruit kun je een manier uitstippelen om zo dicht mogelijk bij het beeld te komen dat je wilt bereiken. Door die opname in gedachten te houden, blijf je gefocust en bereik je beter het type foto dat je zoekt.

Je kunt visualisatietechnieken zien als je eigen ingebouwde software voor creativiteit. Het gebruik van visualisatie helpt je om jouw proces van foto’s nemen vorm te geven. Naarmate je beter wordt in het gebruik van deze techniek, zul je leren om proactiever te worden in plaats van reactief te zijn.

Zomaar een beeld schieten versus de juiste foto maken

Het is waar dat perfectie meer een reis is dan een bestemming, maar het kan geen kwaad om naar perfectie te streven. Wil je zomaar een beeld vastleggen in plaats van de juiste foto maken? Hoe ziet de foto eruit die je probeert te krijgen en wat probeer je precies te bereiken? Al deze dingen moeten door je hoofd gaan, waardoor je verplicht bent te vertragen en effectief moet nadenken terwijl je nog steeds snel genoeg kunt reageren om een foto te maken.
Op onderwerpen jagen werkt ook niet. Zo kun je bijvoorbeeld bij het fotograferen van insecten beter je lens in één vaste positie houden en het perfecte moment naar je toe laten komen. Geduld, nadenken over het maken van foto’s en visualiseren helpt je om te fotograferen met meer diepgang waardoor je prachtige beelden zult creëren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here