Home Aankoopgidsen Kindercamera kopen

Kindercamera kopen

2491
0

Kindercamera’s zijn camera’s die speciaal zijn gebouwd om aan de behoeften van kinderen van alle leeftijden te voldoen. De functies van de kindercamera’s zijn nu zo interactief dat het maken van foto’s erg leuk is. Bij sommige kindercamera’s gaan de extra functies, zoals geïntegreerde spellen, beeldeffecten, videofunctie, enz. verder dan het maken van foto’s.

Met onze kinder camera Test willen wij u helpen de meest geschikte camera voor uw kind te kiezen. We hebben de populairste kindercamera’s met elkaar vergeleken, de voor- en nadelen opgesomd en relevante factoren samengevat waarmee rekening moet worden gehouden bij de aankoop van een kindercamera. Deze informatie zal u helpen de juiste aankoopbeslissing te nemen.

Hetbelangrijkste in het kort

 • Kindercamera’s zijn robuuster dan camera’s voor volwassenen.
 • Sommige kindercamera’s hebben extra functies, zoals geïntegreerde videospelletjes of video-opname.
 • De camera’s van kinderen moeten worden geselecteerd op basis van de leeftijd en capaciteiten van het kind.

De beste waterdichte kindercamera voor kinderen

De camera is momenteel de beste waterdichte digitale camera voor kinderen. Het is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, is robuust ontworpen, kan zowel foto’s als video’s in goede kwaliteit maken.

Een bijzonder kenmerk van dit product is dat de beoordelingen van de klanten zeer positief zijn en sommige volwassenen kopen deze camera om hun video’s voor hun YouTube kanaal op te nemen, omdat het in full HD-kwaliteit is!

Deze kindercamera is een zeer goede keuze in termen van prijs-kwaliteitverhouding. Dankzij de waterdichtheid kunt u goede foto’s maken in het bad, in het zwembad, in het zwembad, aan zee, maar ook in de natuur en thuis.

De beste kindercamera met geïntegreerde spelletjes voor kinderen

De BTH kindercamera is een zeer robuuste kindercamera met geïntegreerde spelletjes en twee zoekvensters, dus ook geschikt voor kleinere kinderen vanaf 3 jaar, hoewel niet alle functies op deze leeftijd gebruikt kunnen worden. Kinderen vanaf 4 jaar hebben meer begrip voor de extra functies.

Deze camera is geschikt voor kinderen die graag foto’s maken, maar ook graag met pijlen spelen, omdat deze camera een aantal extra functies heeft.

Advies

Wat is een kindercamera en wat zijn de voor- en nadelen ervan?

Eenkindercamera is een normale camera met een eenvoudige bediening, die niet zo verschillend is van een “volwassen camera”.

De verschillen zijn beter zichtbaar in het ontwerp, omdat de camera’s van de kinderen beschikbaar zijn in felle kleuren en sommige hebben zelfs geïntegreerde spelletjes voor kinderen als extra functie.

Het is altijd spannend geweest voor kinderen om de beroepen van volwassenen na te bootsen en zich als volwassenen te voelen. Met een kindercamera kunnen kinderen echte foto’s maken die later aan het familiealbum kunnen worden toegevoegd. Hier zijn de voor- en nadelen van een kindercamera.

VoordelenNadelen
Eenvoudige bediening Meestal slechte beeldkwaliteit
Cool ontwerp Vaak kleine displays
Robuuste buitenconstructie
Extra functies zoals beeldeffecten, geïntegreerde games, videofunctie, enz

Hoe oud moet je kind zijn voor een kindercamera?

Bijna alle ouders die een kindercamera voor hun kind willen kopen, stellen zich deze vraag. U wilt het kind niet overbelasten, maar u wilt het niet onderschatten. Daarom hebben we een aantal gegevens voor u samengevat, die u zullen helpen om de juiste beslissing te nemen.

Vanaf 3 jaar

In principe is het mogelijk om een kindercamera te kopen vanaf 3 jaar. Op deze leeftijd is het echter geschikt om een kindercamera met eenvoudige functies en twee zoekers te kopen, omdat de kinderen op deze leeftijd nog steeds moeite hebben met het sluiten van een oog.

Vanuit ontwikkelingsoogpunt is het heel normaal dat kleine kinderen geen oog kunnen sluiten. Daarom is het belangrijk voor kinderen van deze leeftijd om een camera met twee zoekers of een groot digitaal display te kopen, zodat ze kunnen genieten van het maken van foto’s zonder overweldigd te worden.

Anders moet er rekening worden gehouden met de grip, omdat de kleine kinderen kleinere handen hebben dan wij en het voor hen comfortabeler is om de camera in twee handen te kunnen vasthouden.

Vanaf 5 jaar

Kinderen vanaf 5 jaar zijn al in staat om de geavanceerde functies van een kindercamera te bedienen. Op deze leeftijd is het ontwerp van de camera nog steeds relevant omdat het in principe meer gaat om spelen dan om het maken van foto’s, maar toch zijn de kinderen op deze leeftijd veeleisender omdat ze meer begrip hebben voor de technologie.

Twee zoekers kunnen niet meer worden gebruikt omdat kinderen vanaf 5 jaar zonder problemen één oog kunnen sluiten en zich bij het maken van foto’s als “echte professionals” kunnen voelen.

De geavanceerde functies zoals zoom, videofunctie of beeldeffecten worden al gebruikt. Op deze leeftijd moet rekening worden gehouden met de kwaliteit van het beeld, omdat de camera van de kinderen niet alleen wordt gebruikt om te spelen.

Vanaf 10 jaar

Kinderen van 10 jaar en ouder die al ervaring hebben met kindercamera’s kunnen een eenvoudige digitale camera met extra functies gebruiken, zelfs voor volwassenen.

Ook hier is het belangrijk om te kijken naar de capaciteiten van het kind. Het is ook mogelijk om een spiegelreflexcamera (zeer complex type camera) op 12-jarige leeftijd te bedienen als je in het begin hulp krijgt van ervaren fotografen.

De enige vraag is waar de camera voor wordt gebruikt en hoe ervaren uw kind is in het fotograferen.

Wat kost een kindercamera?

De prijsklasse voor kindercamera’s is veel lager dan die voor “echte” camera’s. De prijzen variëren van 20€ tot 150€. De prijs omvat vele factoren, zoals beeldgrootte, display grootte, merk en waterbestendigheid.

Waar kan ik een kindercamera kopen?

Er zijn verschillende manieren om een camera te kopen. Tegenwoordig kunt u of een kindercamera online kopen (bijvoorbeeld bij Amazon) omdat de parameters transparant worden weergegeven, of u kunt naar een elektriciteitswinkel zoals Saturnus of Müller gaan, waar ook elektrische goederen verkrijgbaar zijn.

Hoe werkt een kindercamera?

De functionaliteit van een kindercamera is afhankelijk van het type camera. Er zijn twee mogelijkheden voor kindercamera’s (analoog en digitaal), terwijl tegenwoordig alleen de digitale vorm voor kinderen wordt gebruikt.

Bij een digitale camera voor kinderen is er meestal een display en een zoeker, zodat je er met een echte camera uit kunt zien zoals bij een echte camera.

Welke soorten kindercamera’s zijn er?

 • Digitale camera: digitale kindercamera’s zijn momenteel de meest populaire op de markt omdat ze zeer praktisch zijn. De digitale foto’s kunnen direct worden bekeken, in veel gevallen kunnen ze direct worden bewerkt of verwijderd. De bediening van een digitale camera voor kinderen is eenvoudig en de beeldkwaliteit is in de meeste gevallen ook zeer bevredigend.
 • Polaroid camera: dit type camera kan onmiddellijk foto’s maken (internationaal bekend als “Polaroid”). Deze camera’s zijn echter voor oudere kinderen, vanaf ongeveer 10 jaar, omdat het niet goedkoop is om een aantal foto’s te maken. Het werkt niet zoals bij een digitale camera dat je de foto’s direct kunt bekijken en verwijderen als je dat niet wilt. Nee, in dit geval wordt een foto afgedrukt zodra u de ontspanknop indrukt. Deze foto’s hebben een bijzondere sfeer, zeker in deze tijd, waarin je bijna alles met je mobiele telefoon neemt en er niet aan denkt of het wel de juiste hoek en belichting is.
 • Waterdichte kindercamera: Dit is een digitale kindercamera waarvan de constructie beschermd is tegen water. Deze functie maakt extra plezier mogelijk op vakantie, bijvoorbeeld, of in het zwembad, maar ook thuis in het bad. De foto’s onder water zijn altijd erg grappig en als de camera ook een videofunctie heeft, dan dragen de geluiden onder het wateroppervlak bij aan een authentieke vakantiesfeer.
 • Speelgoedcamera: Dit type camera is een speelgoedcamera. Deze “camera’s” zijn meestal gemaakt van hout, kunnen geluiden en flitseffecten maken, maar geen foto’s maken.

Wat zijn de alternatieven voor een kindercamera?

Er zijn verschillende alternatieven voor kindercamera’s, de vraag is of en welke geschikt zijn voor uw kind. De alternatieven zijn bijvoorbeeld speelgoedcamera’s of camera’s voor volwassenen, zoals de GoPro-camera, die ook eenvoudig te gebruiken is en verpakt in een robuuste koffer. In dit geval moet rekening worden gehouden met de leeftijd van het kind en de beoordeling van zijn capaciteiten.

Aankoopcriteria: Op basis van deze factoren kunt u de camera’s van kinderen vergelijken en beoordelen.

In de volgende sectie laten we u een aantal criteria zien waarmee u de camera’s van uw kinderen kunt vergelijken en evalueren. Deze factoren zullen het u gemakkelijker maken om de perfecte kindercamera voor u te vinden.

De criteria voor de camera van uw kinderen zijn:

 • Leeftijd
 • Duurzaamheid
 • Vertoning
 • Opheffing
 • Prijs
 • Spellen

Daarna kunt u lezen over de individuele aankoopcriteria en hoe u deze kunt indelen om de perfecte kindercamera voor u te vinden.

Leeftijd
Als u ouder wordt, moet u rekening houden met de functies van de kindercamera. Als uw kind bijvoorbeeld 3 jaar oud is, kan hij/zij nog geen oogje dicht doen, dus in dit geval is het een goed idee om naar een kindercamera met twee zoekers of een display te kijken.

De minimumleeftijd op de verpakking is echter niet altijd het belangrijkst, maar de capaciteiten van uw kind zijn belangrijker om rekening mee te houden. Het is altijd verstandiger om een camera te kopen voor oudere kinderen dan voor jongere kinderen.

Waarom? Omdat de kinderen groeien en zo ver komen dat ze alle functies kunnen gebruiken, maar als de camera van de kinderen geschikt is voor jongere kinderen dan die van de slebst, dan zal het niet meer zo spannend zijn.

Duurzaamheid
De robuuste kindercamera’s hebben in ieder geval de voorkeur! Dit criterium is bijzonder belangrijk gebleken bij de aankoopbeslissing, omdat kinderen graag spelen.

Het lichaam van de kindercamera moet zo veilig mogelijk worden geïnstalleerd, vooral als u een actief kind heeft.

Weergave
Het display moet om een eenvoudige reden in overweging worden genomen – voor de kinderen is het gemakkelijker om naar het object op de kindercamera te kijken dan door de zoeker naar het object dat ze willen fotograferen.

Hoeveel centimeters de display heeft is een kwestie van comfort voor het kind en, zoals eerder vermeld, speelt ook de leeftijd hier een rol.

Resolutie
De resolutie van de foto’s is duidelijk slechter voor de kleinste kinderen met de kindercamera’s dan met de kindercamera’s voor de oudere kinderen (vanaf bijvoorbeeld 5 jaar).

Kindercamera’s voor kleinere kinderen beschikken vaak over extra functies zoals geïntegreerde spelletjes of beeldeffecten.

Prijs
Een goede kindercamera kost ongeveer 80€, maar er zijn ook goedkopere op de markt.

We noemden alleen de betere, omdat het de moeite waard is om wat meer geld uit te geven aan technologie als je langer plezier wilt hebben met het apparaat en niet na twee jaar een nieuw apparaat hoeft te kopen – de goedkopere opnieuw.

Spellen
Sommige kindercamera’s hebben zelfs extra functies zoals geïntegreerde spelletjes. Dat is goed om te weten, want je kunt foto’s maken met één apparaat, maar je kunt ook spelletjes spelen, zodat de kleintjes een dubbele taak hebben!

Waar moet ik op letten als ik een kindercamera koop?

Bij de aanschaf van een kindercamera moet met verschillende factoren rekening worden gehouden:

 • De leeftijd en capaciteiten van het kind
 • Duurzaamheid (robuuste kindercamera’s hebben de voorkeur)
 • Waterdichtheid
 • 2 zoeker of digitaal display (kleine kinderen hebben moeite met het sluiten van hun ogen)
 • Extra functies (geïntegreerde games, visuele effecten)
 • Resolutie (hoe hoger, hoe beter de beeldkwaliteit)
 • Een kijkje nemen naar de meningen van anderen over het gewenste product
 • Welke kindercamera moet ik voor mijn kind kopen?

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de leeftijd en de capaciteiten van het kind. Dan is het belangrijk om te bedenken waar de camera van het kind voor zal worden gebruikt.

Een speelgoedcamera die geen foto’s maakt, maar alleen deze activiteit imiteert, is puur bedoeld om te spelen. Een digitale kindercamera daarentegen kan echte foto’s maken.

Wat zijn de kenmerken van een kindercamera?
Kindercamera’s hebben minder mogelijkheden dan een digitale camera voor volwassenen, maar ze zijn makkelijker te gebruiken. Een kindercamera kan meestal foto’s maken en video’s opnemen.

Sommige kindercamera’s bieden ook extra functies, zoals geïntegreerde spelletjes en beeldbewerking of beeldeffecten.

De instellingen en functies variëren dan afhankelijk van de uitrusting van de kindercamera. Hoe minder functies, hoe gemakkelijker het voor kinderen is om de camera te bedienen.

Welke kindercamera’s zijn het meest robuust?
Duurzaamheid is een belangrijke factor bij de aanschaf van een kindercamera. Kinderen spelen graag en zijn vrij actief. Daarom is het zinvol om apparaten in een koffer te gebruiken of om technologie met een robuuste buitenconstructie te kopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here