Home Aankoopgidsen Systeemcamera van Sony: Aankoopgids

Systeemcamera van Sony: Aankoopgids

1607
0

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-k412pq3v’ id=” custom_class=” admin_preview_bg=”]
Ieder van ons wil vele momenten in ons leven vastleggen voor de rest van ons leven met foto’s van hoge kwaliteit. Het maakt niet uit of je het familiefeest wilt fotograferen of dat je een blogger bent en de nieuwste outfits en lunch wilt vastleggen. Veel mobiele telefooncamera’s zijn vandaag de dag al erg ver ontwikkeld. Toch gebruiken we onze camera’s graag voor belangrijke gelegenheden.

Een camera die niet onhandelbaar en te zwaar is, is de systeemcamera van Sony. Afhankelijk van het model werken professionele fotografen ook met de systeemcamera’s van de Japanse fabrikant.

In onze Sony System Camera Test 2019 willen we deze camera wat nauwkeuriger introduceren. U ontvangt van ons belangrijke informatie over de verschillende typen en de factoren waarmee u rekening moet houden voordat u tot aankoop overgaat. Met ons testartikel moet u in staat zijn om de juiste Sony systeemcamera voor u te vinden.

Benieuwd naar onze aankoopcriteria lijst voor het aankopen van een Sony camera klik hier!

Het belangrijkste in het kort

  • Systeemcamera’s van Sony zijn lichte, compacte camera’s die foto’s van hoge kwaliteit maken. De verwerking van de camera zelf is van dezelfde kwaliteit.
  • De Sony systeemcamera is geschikt voor beginners, gevorderden en professionals. De configuratie van de verschillende Sony systeemcamera’s is aangepast aan de verschillende behoeften en uitdagingen.
  • De systeemcamera’s van Sony zijn verkrijgbaar in verschillende versies. Om de perfecte foto te kunnen maken, moet u rekening houden met enkele aspecten zoals belichting, autofocus en gebruiksgemak.

De beste systeemcamera van Sony voor beginners

[/av_textblock]

[av_image src=’https://fotografiemarkt.nl/wp-content/uploads/2019/12/Sony-Alpha-A6000-300×202.jpg’ attachment=’55’ attachment_size=’medium’ align=’center’ styling=” hover=” link=’manually,https://cb.prf.hn/l/KXE1n27′ target=’_blank’ caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ copyright=” animation=’no-animation’ av_uid=’av-k412ot2n’ id=” custom_class=” admin_preview_bg=”][/av_image]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-k412qoqv’ id=” custom_class=” admin_preview_bg=”]
De Sony Alpha 6000 is een systeemcamera van Sony, die in 2014 voor het eerst op de markt is gebracht. De Alpha 6000 is de instapcamera van Sony. Vanwege het lage gewicht van ca. 270 g beschrijft de fabrikant deze camera als de lichtste camera met verwisselbare lenzen die tot nu toe op de markt verkrijgbaar is.

De Exmor APS HD CMOS-sensor met APS HD CMOS biedt een hoogwaardige beeldkwaliteit die boeiend is met een indrukwekkende rijkdom aan details. Hoge gevoeligheid betekent dat u prachtige beelden kunt maken zonder flitser, zelfs bij weinig licht. Met de ingebouwde Wi-Fi-functie kunt u onderweg foto’s delen via e-mail of sociale media. Het display kan 180º worden gekanteld voor eenvoudig fotograferen met een statief.

De beste geavanceerde systeemcamera van Sony

[/av_textblock]

[av_image src=’https://fotografiemarkt.nl/wp-content/uploads/2019/12/sony-alpha-64000-300×224.png’ attachment=’58’ attachment_size=’medium’ align=’center’ styling=” hover=” link=’manually,https://cb.prf.hn/l/KMgZ28r’ target=’_blank’ caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ copyright=” animation=’no-animation’ av_uid=’av-k412ot2n’ id=” custom_class=” admin_preview_bg=”][/av_image]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-k412uy1x’ id=” custom_class=” admin_preview_bg=”]
De Sony Alpha 6400 systeemcamera werd voor het eerst uitgebracht in 2019 en is door Sony zelf geclassificeerd in de hogere klasse van de consument. Met een netto gewicht van bijna 400g inclusief batterij is deze systeemcamera één van de lichtmodellen. Een 180º vouwbaar display betekent dat u niet gebonden bent aan de zoeker wanneer u foto’s maakt, wat een cruciaal criterium is bij het maken van foto’s op een statief.

De real-time autofocus met 0,02 seconde reactietijd maakt het mogelijk om snel bewegende objecten vast te leggen. Met 24,2 megapixels heeft de Alpha 6400 systeemcamera van Sony een hoge resolutie. Met deze camera kunt u ook video’s van hoge kwaliteit opnemen. De video’s zijn opgenomen in een kwaliteit van 4K.

De beste all-rounder systeemcamera van Sony

[/av_textblock]

[av_image src=’https://fotografiemarkt.nl/wp-content/uploads/2019/12/Sony-Alpha-A6500-300×297.jpg’ attachment=’59’ attachment_size=’medium’ align=’center’ styling=” hover=” link=’manually,https://cb.prf.hn/l/7QXvzgK’ target=’_blank’ caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ copyright=” animation=’no-animation’ av_uid=’av-k412vfa4′ id=” custom_class=” admin_preview_bg=”][/av_image]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-k413l51c’ id=” custom_class=” admin_preview_bg=”]
De Sony Alpha 6500 systeemcamera werd in 2016 op de markt gebracht en behoort tot de hogere klasse van de consument, hoewel ook professionals met deze camera werken. Dit model is een van de lichtsysteemcamera’s, aangezien de Alpha 6500 slechts ca. 450g weegt. Met een Exmor CMOS-sensor met een nieuwe frontend LSI en 24,2 megapixels produceert deze systeemcamera van Sony hoogwaardige beelden.

Als je veel onderweg bent en je foto’s zijn daardoor vaak wazig, dan is deze Sony systeemcamera perfect voor jou, want de Alpha 6500 heeft een vijfassige beeldstabilisator ingebouwd. Deze camera heeft ook een continue vooruitgangsfunctie en diafragma prioriteit, waardoor de Sony Alpha 6500 systeemcamera ideaal is voor het maken van foto’s in beweging.

Deze video legt de verschillen tussen de Sony Alpha 6400 en de Sony Alpha 6500 uit en kan je helpen om een aankoopbeslissing te nemen.

Advies: Vragen om te overwegen voordat u een Sony systeemcamera koopt

Voordat u een Sony systeemcamera aanschaft, moet u hier wat achtergrondinformatie over leren. We hebben deze informatie samengevat in de volgende paragrafen.

Wat maakt Sony systeemcamera’s anders dan andere fabrikanten?

Sony staat bekend om zijn hoge kwaliteit systeemcamera’s. Pas dit jaar werd de autofocus met oogherkenning door Sony bekroond met de EISA Award 2019/2020. Naast systeemcamera’s biedt Sony ook andere hoogwaardige producten die hoog scoren op het gebied van verwerking en verwerking. Sony wordt beschouwd als een pionier op het gebied van SLT-camera’s (single lens translucent).
In principe vindt u bij Sony System Cameras zowel een versie voor beginners als voor gevorderde fotografen. Als u al bekend bent met fotografie, kan dit een voordeel zijn.

Zijn er reserveonderdelen en accessoires beschikbaar voor Sony systeemcamera’s?

Als u reserveonderdelen of accessoires voor uw camera nodig hebt, kan Sony u ook een aantal interessante producten aanbieden. Zowel de officiële winkel van de fabrikant als de elektronicawinkels hebben de juiste onderdelen voor uw systeemcamera.
Hier tonen wij u een klein overzicht van mogelijke reserveonderdelen of extra uitrusting:

Beschrijving
Lenskap Beschermt de lens tegen stof, water en vuil. Kan de levensduur van de systeemcamera of de lens verlengen.
Oculairschelp Aanbevolen wanneer de zoeker van de camera regelmatig wordt gebruikt. Houdt invallend licht van de zijkant buiten en zorgt ervoor dat de camera door het oog wordt ondersteund.
Camerazak Beschermt de systeemcamera wanneer deze niet in gebruik is. Biedt meestal ook ruimte voor lenzen en andere accessoires.

Tegen welke prijzen worden Sony systeemcamera’s verkocht?

De prijzen voor Sony systeemcamera’s zijn afhankelijk van de beeldkwaliteit die u later wilt bereiken en de apparatuur die u voor uw camera wilt hebben. U kunt de behuizing van een systeemcamera kopen vanaf ongeveer 800€. Maar omdat je ook een lens nodig hebt voor je camera, kunnen de prijzen al snel de grens van € 1.000,- overschrijden.
Lenzen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Als je als fotograaf je professionele foto’s wilt maken met een Sony systeemcamera, moet je dieper in je zak graven.

De prijs van een Sony systeemcamera kan variëren van € 4.500 tot € 5.000,-, afhankelijk van de behuizing en de lens. Deze prijs betaalt echter wel voor de prestaties die je krijgt.
Wat zijn de alternatieven voor Sony systeemcamera’s?
Naast de systeemcamera biedt Sony ook andere camera’s aan die zijn aangepast aan zeer verschillende behoeften.

Professionele camera’s

Het α9 model van Sony tilt high-performance fotografie naar een nieuw niveau van kwaliteit, net als sport- en persfotografie. Deze professionele camera van Sony maakt het mogelijk om met een uitstekende snelheid bewegingen tot in detail vast te leggen.

Deze snelheid gaat ook gepaard met een hoge beeldkwaliteit, die kwalitatief hoogwaardige foto’s met de modernste autofocus voor systeemcamera’s levert.

Compacte camera

Het RX100 VII model van Sony is een compactcamera die een kleine behuizing heeft, maar wel hoogwaardige foto’s maakt en daarom ook door professionals wordt gebruikt voor hun dagelijkse werk. Real-time tracking en subject tracking maken het mogelijk om objecten in beweging vast te leggen in een uitstekende beeldkwaliteit.

Welke soorten Sony systeemcamera’s zijn er en welke zijn geschikt voor u?

Als u een Sony systeemcamera wilt kopen, zijn er drie soorten producten om uit te kiezen:

  • Sony instapsysteemcamera’s van Sony
  • Sony geavanceerde systeemcamera’s
  • Sony systeemcamera’s voor professionals

In de volgende beschrijvingen willen we u graag laten zien welke aspecten van elkaar verschillen en welke voor- en nadelen ze hebben.

Wat is een Sony systeemcamera voor beginners en wat zijn de voor- en nadelen ervan?

Als je nog niet veel weet over fotografie, dan zijn spiegelloze full-frame systeemcamera’s de perfecte introductie in de wereld van de fotografie. Systeemcamera’s zijn lichter dan spiegelreflexcamera’s en ook goedkoper.

De spiegelloze full-frame systeemcamera’s van Sony hebben allemaal een Minolta-A bajonet, waarmee de lens kan worden verwisseld door op de bajonetontgrendelingsknop te drukken. Door het eenvoudig verwisselen van de lens, een hoge beeldkwaliteit en een laag gewicht, kunnen beginners een zeer goed geschikt cameramodel met de spiegelloze full format systeemcamera verkrijgen.

Voordelen Nadelen
Gemakkelijk te gebruiken Niet geschikt voor gevorderden
Eenvoudige lenswissel Niet geschikt voor professionals
Geschikt voor beginners

De lenswissel wordt ook door deze modellen vervuld door de bajonetvergrendelingsknop, die het proces eenvoudig en ongecompliceerd maakt. Hier staan de behuizingen van de Sony systeemcamera in het middenveld.

Voordelen Nadelen
Optimale prijs-kwaliteitsverhouding Videofunctie niet op alle modellen in 4K
Hoge betrouwbaarheid Niet geschikt voor beginners
Goede beeldkwaliteit Niet geschikt voor professionals

Wat zijn de professionele systeemcamera’s van Sony en wat zijn hun voor- en nadelen?

Sony systeemcamera’s zijn ook beschikbaar voor professionele fotografie. Deze modellen hebben hogere kwaliteit en compactere lenzen. Dit stelt professionals in staat om atleten te fotograferen op wedstrijden, bijvoorbeeld, en gedetailleerde beelden te verkrijgen.

Houd er rekening mee dat de bediening van professionele systeemcamera’s van Sony iets ingewikkelder is dan bij een beginner of een geavanceerd model. Deze complexiteit heeft te maken met de grotere en krachtigere lenzen, die een hoge beeldkwaliteit beloven.

Voordelen Nadelen
Hoge beeldkwaliteit Duur in aanschaf
Hoge videokwaliteit (4K) Grote Lenzen
Hoge verwerkingskwaliteit Niet geschikt voor beginners en gevorderden
Breed scala aan wijzigingen

[/av_textblock]

[av_image src=’https://fotografiemarkt.nl/wp-content/themes/enfold/config-templatebuilder/avia-template-builder/images/placeholder.jpg’ align=’center’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ copyright=” animation=’no-animation’ av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av_uid=’av-arm’][/av_image]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here