Home Beginner Tips voor het maken van foto’s met veel omgevingslicht

Tips voor het maken van foto’s met veel omgevingslicht

1611
0
fotos-omgevingslicht

Als je nieuw bent in de fotografie en je wilt leren hoe je het beste uit het omgevingslicht kunt halen, dan is dit een video die je moet zien.

Fotografie is niets zonder licht. Dat weten we allemaal, maar het kan eigenlijk moeilijk zijn om te weten waar je moet beginnen als het gaat om het vastleggen en benutten van de kracht van het licht in het begin.

Dus, wat is omgevingslicht? Heel eenvoudig, het is het licht dat van nature in elke scène voorkomt. De zon is de grootste bron van natuurlijk licht, en het is dit natuurlijke licht dat beginnende fotografen onder hun controle proberen te brengen. Het klinkt gemakkelijk, maar het kan eigenlijk best uitdagend zijn. Ik ken fotografen die tot op de dag van vandaag niet weten hoe ze het natuurlijke licht moeten gebruiken om prachtige portretten te maken, en ze zijn er al een tijdje mee bezig.

De positie van de zon en en jouw camera zijn het belangrijkst als je om wilt gaan met lciht. Het beter is om ervoor te zorgen dat de zon op hun rug staat, zodat je een mooi randlicht rond hun lichaam en haar kunt creëren, wanneer je een persoon fotografeert. Vaak is het ook beter om foto’s te maken op bewolkte dagen dan op dagen met volle zon. Het verbaast me altijd hoeveel mensen met wei werken geloven dat een fotoshoot in de volle zon perfect is. Het is de juist ontzettend lastig, tenzij je weet hoe je moet belichten met flitsers, maar dat is een ander onderwerp. Hij raakt ook de schaduwen aan en hoe ze weg te halen zijn of te omhelzen voor bepaalde uitstraling.

Een pracht video om te leren hoe je hiermee om kunt gaan, is gemaakt door Luke Edwin:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here