Home Leren Trouwfotografie: 9 tips voor onvergetelijke foto’s

Trouwfotografie: 9 tips voor onvergetelijke foto’s

2160
0

Hoe je de mooiste dag van je leven vastlegt

De grote kunst van de huwelijksfotografie brengt veel verantwoordelijkheid met zich mee. Want voor veel unieke motieven heb je maar een paar seconden tijd. Met onze tips kunt u ook moeilijke situaties onder de knie krijgen

De fotografische setting van een bruiloft varieert sterk van bruidspaar tot bruidspaar. Terwijl sommigen tevreden zijn met foto’s van koppels, willen anderen een verslag van de hele dag hebben. In dit geval begint het werk van de fotograaf lang voor de huwelijksceremonie. Om u niet uit het oog te verliezen, hebben we een paar nuttige tips voor u samengesteld. Maar voordat we bij het bruidspaar komen, beginnen we met je persoonlijke voorbereiding…

1. de huwelijksfotograaf: uw checklist voor de bruiloft

Maak vooraf een afspraak met het bruidspaar om de procedure, speciale wensen en andere bijzonderheden te bespreken. Wissel foto-ideeën uit met betrekking tot het fotograferen van het koppel en de groepsfoto’s.

Let op de basis: batterijen vol, genoeg lege geheugenkaarten, flash, rekwisieten?

Verduidelijking van details zoals vergoeding, hoeveelheid en leverdatum van de foto’s vroeg en schriftelijk om latere misverstanden te voorkomen.

Bezoek alle locaties, van de kerk tot de champagne ontvangst en het avond gebeuren voor de datum. Vraag naar een speciaal decor voor de bruidsfoto’s of zoek eventueel naar geschikte motieven in de omgeving. Hou altijd een plan B voor regenachtig weer in gedachten!

2. de bruiloft begint met de voorbereidingen

Je moet je niet alleen voorbereiden, maar ook de bruid en de bruidegom. De bruiloft begint meestal met de voorbereiding van de bruid: totdat het kapsel is gezet en de make-up is opgezet, gaan er al snel enkele uren voorbij waarin interessante scènes worden gecreëerd.

Blijf als fotograaf discreet op de achtergrond om de natuurlijke stemming en de unieke sfeer niet te verstoren. Schiet het hele evenement en interessante details – van het aanbrengen van lippenstift tot het passen van de bruidsjurk voor de spiegel.

Om het reportage karakter van de foto’s te benadrukken, moet u werken met het diafragma wijd open. Bijzonder interessant zijn foto’s met onscherpe voorgrond, zoals een tweede persoon, het bruidsboeket of een deurlijst – door dit perspectief glijdt de kijker sterker in de rol van de geheime waarnemer.

Zet een aantal van de opnamen later op de computer om naar monochroom om de beeld stemming te intensiveren. Aangezien de voorbereiding meestal binnenshuis plaatsvindt, moet u een standaardzoom gebruiken voor de optiek. Dit geeft je flexibiliteit en stelt je in staat om de bruid en de visagist in beeld te krijgen, zelfs als er niet veel ruimte is.

3. op weg naar de huwelijksceremonie: het is het beste om te gaan met

Afhankelijk van de traditie reizen de bruidegom en het bruidspaar ofwel samen naar het registratiekantoor of de kerk, ofwel komen ze apart aan – in dit geval moet u zeker een foto maken van de eerste ontmoeting. Gebruik de reis ook voor foto’s. Controleer van tevoren of u in de auto van de bruid en de bruidegom kunt rijden en gebruik een groothoeklens als u opnamen maakt vanaf de achterbank.

Of de aankomst van de bruid zal een mooi plaatje opleveren. Zoals bij veel andere situaties tijdens de huwelijksdag, heb je maar één kans. Zorg er daarom voor dat de camera-instellingen correct zijn en gebruik bij twijfel het diafragma of de ISO-automaat.

4. de huwelijksceremonie als sleutelmoment: hier is een goede regeling nodig

De beslissende momenten van een bruiloft vinden plaats tijdens de huwelijksceremonie. Dit geldt zowel voor het bruidspaar als voor de fotograaf. De inzending van de bruid, de overhandiging van de ring, de kus en de verhuizing zijn slechts de belangrijkste van een veelheid aan motieven die een fotograaf tijdens een huwelijksceremonie moet vastleggen.

Om het proces soepel te laten verlopen, moet u van tevoren met de priester bespreken waar en wanneer u foto’s mag maken en wanneer welk deel van de huwelijksceremonie moet plaatsvinden. Zorg dat u een lichaam met een telezoom en een lichaam met een groothoek of standaardzoom klaar hebt staan om snel de brandpuntsafstand te kunnen veranderen. Gebruik een halfautomatische camera of maak een paar testfoto’s voor belangrijke momenten zoals de ringoverdracht om er zeker van te zijn dat de belichting correct is.

5. Laat het feest beginnen: Gooi jezelf in de menigte…

Na de huwelijksceremonie begint het ontspannen deel van de dag. Ook hier moet je altijd discreet op de achtergrond blijven en zo expressief en authentiek mogelijke foto’s vastleggen in de stijl van een fotojournalist. Daarnaast zijn er ook enkele verplichte motieven. Zo zijn er bijvoorbeeld de felicitaties van de bruiloftsgasten, het aansnijden van de taart en de bruidswals van het bruidspaar.

Het is het beste om een paar dagen voor de bruiloft met het stel te praten over het programma en te verduidelijken wat en hoe lang je foto’s moet nemen. Vooral voor feesten die tot laat in de avond duren, is het belangrijk om van tevoren vast te stellen wanneer uw werk klaar is. Wanneer u met de flitser fotografeert, zorg er dan voor dat de bestaande licht stemming behouden blijft. Om dit te doen, moet u handmatig de flits output verminderen, indirect flitsen en een iets langere sluitertijd van 1/10 tot 1/30 seconde selecteren.

Als u snelle lenzen en een ruisarme camera gebruikt, is het aan te raden om binnenshuis foto’s te maken, meestal met bestaand licht, om zo een natuurlijke sfeer te creëren. Dans Opnames zijn een uitzondering. De snelle bewegingen kunnen perfect worden bevroren met een flitser, maar in combinatie met een langzame sluitertijd van een halve seconde behoudt u toch de natuurlijke stemming en enige bewegingsonscherpte in het beeld, wat de opnamen bijzonder dynamisch maakt.

Blijf alert tijdens de champagne receptie en de viering en hou een oogje in het zeil bij het bruidspaar. Vaak zijn er mooie, grappige of zelfs bizarre motieven, die het bruidspaar tijdens de viering helemaal niet opmerkt. Zo breidt u niet alleen de verscheidenheid aan motieven uit, maar kunt u ook de bruid en bruidegom later verrassen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here